Liedteksten

49382Eén van de wijzen waarop Bügel zijn gevoelens uit is door middel van het schrijven van liedteksten. Dit doet hij al vele jaren. De afgelopen jaren zijn er enkele van zijn teksten op de spreekwoordelijke plaat gezet. Maar er liggen nog heel veel teksten op de plank die met smart wachten op een stukje muziek. ‘Als je het mij vraagt liggen er zeker drie nummer één hits tussen’, zegt Bügel lachend.

Waar komt de inspiratie vandaan om een liedje te schrijven?
‘Het schrijven van een lied is om te beginnen een mooi proces. Het begint vaak met een spreuk, een opmerking, een actualiteit of een persoonlijk verhaal van iemand. Om daar dan mee aan de slag te mogen gaan is iets wat ik elke keer nog als een magisch proces ervaar’ aldus Bügel.

Bügel schrijft in uiteenlopende stijlen maar blijft toch heel herkenbaar. Of het nu een rauw zeemanslied betreft of een gevoelige popballad, je voelt de warmte van Bügel zijn teksten.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van teksten die Bügel heeft geschreven. Natuurlijk hebben we het muzikale eindproduct er ook bijgezet, want de kracht en de harmonie tussen tekst en muziek maakt de magie.

[ic_add_posts category=’liedtekst’]