Alles is relatief!

relativeren fokke en sukkeWat is er echt belangrijk in je leven? Dat is zo’n vraag waar je eigenlijk nooit bij stil staat of bij stil wilt staan. Ons leven kenmerkt zich door allemaal belangrijke zaken. Tenminste dat denken we…

Relativeren is iets wat we niet vaak doen. In ieder geval niet genoeg. We laten ons stelselmatig leiden door de waan van de dag. En die waan van de dag brengt allemaal zaken op ons pad waar we vol overgave mee aan de slag gaan. Maar waar liggen onze prioriteiten in het leven?

De prioriteiten in je leven verlies je bijna altijd uit het oog. Het is maar aan weinigen gegeven om uit het grote aanbod van zaken die op ons pad komen de selectie te maken die er echt toe doet. We zeggen altijd wel;’ mijn gezin en familie zijn het allerbelangrijkste’. Maar hoe vaak handel je daarnaar? Door de periode die Bügel op dit moment meemaakt in zijn leven heeft hij ervaren wat relativeren is. Echt relativeren, terug naar je eigen basis, terug naar wat nu echt belangrijk is.

Maar ondanks de ‘ Aha-erlebnis’ op dit gebied, weet Bügel als geen ander dat de dagelijkse routine alweer op de loer ligt. Maar af en toe eventjes relativeren kan geen kwaad! Daarmee gooi je vaak de ballast, de zaken die er dus echt niet toe blijken te doen van je schouders. En dat is altijd fijn. Dus relativeer!