De zolder van het leven

Zolder van het levenMelancholisch zo betiteld men Bügel wel eens. Anderen dichten hem een meer filosofische inslag toe. In de gedachte ‘De zolder van het leven’ komen melancholiek en filosofie dicht bij elkaar. Hetgeen samen resulteert in een beeld van de zolder met ieder zijn eigen herinneringen.

De zolder van het leven

Op de zolder van het leven bewaren we verhalen en herinneringen. Positieve herinneringen, negatieve herinneringen. Dagelijks komen er nieuwe herinneringen en verhalen bij en toch, zo lijkt het, raakt de zolder van het leven nooit vol.

Toch is het verstandig om de zolder zo nu en dan op te ruimen. Herinneringen aan mensen en dingen die het niet langer waard zijn om aan te denken mag je gerust van je zolder verwijderen. Dit geeft ruimte om je andere herinneringen te ordenen.

Orden je herinneringen en zet de negatieve achteraan. De dierbaarste moeten vooraan, dat is zeker. Zodat als je de trap opkomt van je eigen zolder, waar alleen jij kan rondkijken, je altijd de dierbaarste dingen als eerste ziet. Want je moet aandacht besteden aan wat je dierbaar is, de rest komt pas ver daarachter!