Waar je niet dood aan gaat maakt je sterker….

KrachtWaar je niet dood aan gaat maakt je sterker….

Het klinkt als een enigszins botte stelling. Maar zelfs in stellingen die in eerste instantie bot lijken te zijn zit zo af en toe een kern van waarheid. In ons leven kennen we allemaal de nodige tegenslagen. Als we er tegenaan lopen lijkt het vaak het einde van de wereld. Maar de ervaring leert ons dat we als mensen akelig flexibel zijn. Tenminste de meesten onder ons.

Bügel ondervindt in zijn leven de afgelopen jaren de nodige tegenwind. Zakelijk liep niet alles zoals hij het had verwacht en in sommige gevallen had gehoopt. Maar bij elke tegenslag die hij daarbij heeft ondervonden was er altijd de drang om verder te gaan. Simpelweg omdat dit de enigste manier is. Hierin staat Bügel niet alleen. Zaken doen is een continue cyclus van vallen en opstaan. Als er een project niet lukt of aanslaat ben je er ziek van. Maar na een paar dagen zakt dat af en stort je je vol overgave op een nieuw project. De passie en de drive die je hebt om te slagen in je leven slepen je er door heen.

Zakelijk gezien is de stelling ‘Waar je niet dood aan gaat maakt je sterker….’ Dus goed te onderbouwen. Privé is dit eigenlijk hetzelfde verhaal. Alleen ligt het veel gevoeliger omdat er dan veel meer emoties bij komen kijken. Als Bügel naar zijn privéleven kijkt van de afgelopen jaren, kende ook dat de nodige ups en downs. Een paar onvoorziene complicaties op het gebied van de gezondheid van zijn vrouw zorgden voor zware tijden. Maar elke keer, ook al was het soms op het nippertje, ging het weer de goede kant op.

Maar maken dat soort momenten je dan sterker? Ja, dat soort momenten maken je geestelijk veel sterker. Je leeft aan de ene kant zelf in angst en aan de andere kant moet je de zaken relativeren om de kinderen gerust stellen. En juist dat soort zaken maken je sterker. En heeft het Dina ook sterker gemaakt? Ook die heeft met die ervaring op zak in haar leven een stuk oerkracht ontwikkeld. Een ervaring die haar in toekomstige moeilijke momenten de kracht geeft om te overleven. En dat is mooi…. want ook op dit moment strijdt ze een strijd die ze in haar voordeel wil en zal beslissen. Want dat maakt ons nog sterker, als persoon en als gezin.