Geloof je in de liefde

Dat Bügel liedjes schrijft is bekend. De romantische inslag van Bügel komt zo nu en dan ook naar voren in zijn gedachten of gedichten. Maar de ultieme combinatie van deze twee zaken is verwerkt in het lied ‘Geloof je in de liefde’.

Bügel en zijn lieftallige vrouw Dina zijn in juni 2010 getrouwd. Speciaal voor de trouwceremonie schreef hij een bewerking op ‘Perhaps love’. De eerste aanzet van de Nederlandse versie werd geschreven door Ben Cramer en zijn toenmalige vrouw Desiree. Voor de trouwplechtigheid paste Bügel de tekst aan zodat hij beter bij zijn situatie zou passen. De ingezongen versie van het nummer stuurde hij vervolgens weer naar Ben Cramer toe die zijn goedkeuring gaf om het nummer uit te brengen, met Bügel’s naam erbij als bewerker van de tekst. Zover kwam het tot op heden nog niet.

De tekst heeft een diepere laag. Er wordt gezongen over liefde, trouw en vriendschap. Dit zijn niet willekeurig gekozen woorden omdat ze zo goed bij een huwelijk passen. Bügel, Trouwringenen inmiddels ook zijn vrouw, zijn liefhebbers van Ierland. Het land dat elke keer weer een oase van rust biedt. Tevens een land met veel symboliek. Zoals de Claddagh-ring.  Dit is een traditionele Ierse liefdesring. Het bestaat uit een gekroond hart, dat door twee handen wordt vastgehouden. Het hart staat voor liefde, de handen voor vriendschap en de kroon voor loyaliteit. Op de foto hiernaast zijn beiden ringen te zien. De ring van Dina bestaande uit een hart met drie diamanten op een achtergrond van wit goud met accenten van geel goud en bij de ring van Bügel is dat precies andersom. Dat heeft overigens niets te maken met dwarsheid. Want daar houdt Bügel niet van….

Een persoonlijk liedje dat Bügel graag met jullie wil delen. Het werd overigens gespeeld bij het binnentreden van de trouwzaal van het oude gemeentehuis in Wieringerwerf. De plek waar nu de Cultuurschuur is gevestigd en waar Bügel uit de Bocht ook kantoor houdt.

 


Geloof je in de liefde

De weg naar de liefde
zal nooit geëffend zijn
liefde zorgt voor onbegrip
dat doet je heel veel pijn
Aan de takken zitten doorns
Die de roos beschermen moet
Zoals pijn, dat je geluk beseffen doet

Als je gelooft in de liefde
Zal je echt gelukkig zijn
Je voelt het diep van binnen
denkt niet maar aan de pijn
leeft met een herinnering
aan het schaduwrijke dal
die jou door zware tijden helpen zal

Samen kom je verder
Kom je overal doorheen
De levensweg is moeilijk
Ga niet alleen
Klim over de rotsen
Door de branding van gevoel
Trotseer al de gevaren
Want, geluk dat is je doel

Die keer, een donkere schaduw
Daar ben ik doorheen gegaan
Ik viel en gaf de moed op
Maar, jij hielp mij op te staan
De warmte van jouw liefde
Zijn de stralen van de zon
Ik heb gezocht, ik vocht en overwon

Liefde, trouw en vriendschap
Zijn de weg naar het geluk
We zullen het beschermen
Want liefde maakt niets stuk

Ik draag jouw liefde bij me
Als een mantel om mij heen
Die mij al jouw warmte geeft
Ik ben nooit meer alleen
Ik hoef nu nooit meer bang te zijn
Voor kou en eenzaamheid
het geluk met jou
Dat raak ik nooit meer kwijt…